Genel

İmplant uygulaması nedir?

İmplant uygulaması; diş köklerini metal implant vidası ile  hasar görmüş ya da eksik olan dişleri, gerçek dişlere benzeyen ve onlar gibi işlevlere sahip suni dişler ile şekillendiren bir uygulamadır. Diş implant tedavisi, uygunsuz protezlere ya da köprülere güzel bir alternatif olabilir. Doğal diş kökleri kusurlu olduğunda, diş protezlerinin değiştirilmesi mümkün olmadığı için diğer bir seçenek olarak değerlendirilir

Diş implant tedavisinin nasıl yapılacağı implantın tipine ve çene kemiğinin kompozisyonuna bağlı olarak değişir.  İmplantların en büyük faydası, yeni yapılacak dişleriniz açısından iyi bir destek sunmasıdır. Bununla birlikte kemik iyileşmesi uzun bir zaman gerektirdiğinden, işlemin aylarca sürmesi muhtemeldir.

İmplant Neden Yapılır?

Diş implantları, eksik olan dişlerin köklerine yani çene kemiğine cerrahi operasyonla yerleştirilir. İmplantlarda bulunan titanyum çene kemiği ile kaynaştığından, sabit köprü ya da protezler gibi kaymaz, sorun yaratmaz veya kemik hasarına neden olmaz. Aynı zamanda bu implantlar çürümez. 

Diş implantları genellikle şu durumlarda sizin açınızdan uygun olabilir:

  • 1 ve 1’den fazla eksik dişiniz mevcutsa,
  • Büyümesi durmuş bir çene kemiğine sahipseniz,
  • İmplantları sabitlemek açısından kemikleriniz yeterli ise ya da kemik grefti yapabiliyorsanız,
  • Sağlıklı bir ağız dokusuna sahipseniz,
  • Kemik iyileşmesine olumsuz etkiye neden olabilecek hastalıklarınız yoksa,
  • Takma diş kullanamıyorsanız veya kullanmak istemiyorsanız,
  • Konuşmanızı geliştirmek istiyorsanız,
  • Sürece birkaç ay dayanmaya hazırsanız.

Diş İmplantı Sonrası Beslenmede Nelere Dikkat Edilmelidir?

İmplant sonrası kaynaşma sürecinde beslenmenize çok dikkat etmeniz gerekmektedir. İmplant sonrası oda sıcaklığında ve yumuşak besinler tüketerek başlamalısınız. Gerektiği hallerde diş hekiminiz ekstra vitamin, mineral desteği almanızı tavsiye edebilir.

Diş hekiminiz uygulanan cerrahi işlem ve kullanılan malzemeye göre çok sıcak ve soğuk besinlerden ne kadar süre ile kaçınacağınızı size belirtecektir.
Dikişleri korumak için çok sert veya taneli yiyeceklerden kaçınmalısınız.
İmplattan yaklaşık 2 hafta sonra omlet, ızgara balık, haşlanmış tavuk ve makarna tarzında yumuşak gıdaları tüketmeye başlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This field is required.

This field is required.